Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Η Φλώρινα στο Έπος του Σαράντα

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις University Studio Press το βιβλίο - επιστημονική μελέτη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών - με τίτλο "Η Φλώρινα στο Έπος του Σαράντα".

Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 20:00 στην αίθουσα διαλέξεων της Ε.Μ.Σ. (Εθνική Αμύνης 4). Το έργο θα παρουσιάσουν οι Νικόλαος Μέρτζος (Πρόεδρος της Ε.Μ.Σ.), Ιωάννης Κολιόπουλος (Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Α.Π.Θ.) ΚΑΙ Αθανάσιος Καλλιανιώτης (Διδάκτωρ Ιστορίας). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ψάλλει η Χορωδία του Συλλόγου Φλωρινιωτών.


Αντίχτοιχη εκδήλωση πραγματοποιείται και στη Φλώρινα, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του Συλλόγου "Αριστοτέλης" Φλωρίνης. Η παρουσίαση του βιβλίου στη Φλώρινα θα γίνει από τους Νικόλαο Μέρτζο, Ιωάννη Κολλιόπουλο και Στράτο Δορδανά (Λέκτορας Βαλκανικών Σπουδών στο ΠΔΜ).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Πολεμικό Μουσείο θα προβάλει ντοκυμανταίρ με κινηματογραφικά επίκαιρα της εποχής από τα Αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου "Αριστοτέλης" θα εκτίθενται φωοτγραφίες και πολεμικά κειμήλα από το Έπος του Σαράντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες