Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

JOTA - JOTI 2008


Το τρίτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου είναι προ των πυλών και μαζί του ξεκινάει η διοργάνωση του 51ου JOTA και του 12ου JOTI, δηλαδή των Jamboree On The Air και Jamboree On The Internet. Μια επίσημη δράση της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Προσκόπους να συναντηθούν.... στον αέρα ή στο διαδίκτυο!

Στην διάρκεια του σαββατοκύριακου αυτού χιλιάδες Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο συναντιώνται και επικοινωνούν με άλλους πρόσκοπους μέσω Internet χρησιμοποιώντας την τεχνολογία π.χ. φυλλομετρητές Διαδικτύου (Web Browser) ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , προγράμματα συζήτησης, μικρόφωνα, ψηφιακές κάμερες , ψηφιακούς σαρωτές κτλ. Πολλοί χρήστες ή οργανωμένα Προσκοπικά Τμήματα μπορούν να συνδέσουν αυτό το γεγονός με το Jamboree των αιθέρων ( J.O.T.A.) ένα γεγονός που γίνεται την ίδια χρονική περίοδο και Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μεσώ ραδιοφωνικών συχνοτήτων, με τη βοήθεια των τοπικών συλλόγων ραδιοερασιτεχνών (βλ. και σχετική σελίδα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων).

Η Κοινότητα Ανιχνευτών του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων, συμμετέχοντας στη διοργάνωση αυτή θα βρίσκεται φέτος στην πλατεία της πόλης από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής όπου περιμένει τα μέλη του Συστήματος, τους Προσκόπους της πόλης (ενεργούς και Παλαιούς) και τους Οδηγούς να συμμετέχουν και να ζήσουν μια διαφορετική προσκοπική εμπειρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες